Primăria Comunei Criciova, județul TimișInformații generale

Comuna Criciova este aşezata în partea vestica a tării, în cadrul judeţului Timiş de care aparţine administrativ. Este aşezata în partea de sud-est, pe partea dreapta a râului Timiş. Prin comuna curge si râul de munte NADRAG. Se afla la circa 16 km. fata de municipiul Lugoj si la 80 km. fata de municipiul Timişoara.

.COMUNA CRICIOVA formata din 3 sate: CRICIOVA; JDIOARA; CIRESU cu centrul de comuna în sat CRICIOVA. Suprafaţa de teren totala a comunei –5051 Ha, din care – 3021 Ha teren agricol, 2030 Ha pădure. Satul Jdioara este plasat mai jos de o cetate veche (din timpul romanilor) între doua râuri (Timiş si Nădrag) înconjurata de munţi si pădure.În urma recesamântului populaţiei din martie 2002 la nivelul comunei noastre s-a înregistrat o populaţie stabila de 1716 locuitori din care 19,5% ucraineni, 640 clădiri si 536 gospodarii. Cu acesta suprafaţă se încadrează ca o comuna de mărime mijlocie. Comuna este alcătuită de 3 sate: Criciova reşedinţa comunei, Jdioara şiCireşu.

Pe satele aparţinătoare comunei populaţia se distribuie astfel:

  • CRICIOVA – 743 persoane cu 219 gospodarii;
  • JDIOARA – 603 persoane cu 212 gospodarii;·
  • CIRESU – 370 persoane cu 105 gospodarii Cireşu.

Faţă de reşedinţa comunei, satele sunt situate la distanţa variind între 3,3km. Jdioara şi 2,5km. Cireşu. Legătura comunei cu reşedinţa judeţului este asigurată pe cale rutieră; drumul naţional TIMIŞOARA-LUGOJ-CARANSEBEŞ. Cu ramificare GAVOJDIA-NĂDRAG şi drumul judeţean LUGOJ-MĂGURI-CIREŞU-JDIOARA-TINCOVA-OBREJA. Se învecinează cu teritoriul comunei BÂRNA la nord, comunei NADRAG la nord-est satul MĂGURI, aparţinător municipiului LUGOJ, în sud comuna GAVOJDIA, iar în sud-est satul TINCOVA din comuna SACU, judeţul CARAŞ-SEVERIN.