Primăria Comunei Criciova, județul Timiș



COMUNICAT DE PRESA

 

 

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

 

UAT COMUNA CRICIOVA a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „MODERNIZAREA PRIN DOTARE CU MOBILIER ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A ȘCOLII GIMNAZIALE COMUNA CRICIOVA” (cod proiect F-PNRR-Dotari-2023-0492), depus în cadrul Planului Național de Redresare si Reziliență (PNRR) - Componenta 15: Educație - Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar, Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 711.784,51 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 598.138,24 lei, iar valoarea TVA eligibil aferentă este de 113.646,27 lei.

Obiectivul proiectului este creșterea calității serviciilor educaționale de la nivelul Comunei Criciova, prin digitalizarea mediului și a procesului de învățare, dotarea sălilor de clasă cu mobilier nou si echipamente TIC care să corespundă normelor aflate în vigoare și necesităților copiilor și al elevilor de la nivelurile școlare și preșcolare, crearea și dotarea unui laborator de informatică.

Durata proiectului este de 17 de luni, perioada de implementare a acestuia

realizându-se în intervalul 24.08.2023 – 31.12.2024.

 

Date de contact:

UAT Comuna Criciova, jud. Timiș, cod poștal 307130

Telefon: 0256335807

E-mail: primaria.criciova@cjtimis.ro

Persoană de contact: Cătană Romica – Elena, primar

 

„Apel de proiecte gestionat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în numele și pentru Ministerul Educației, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.”

 

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”